vreslarisa.gr

                   

Συνεντεύξεις

Ο Στράτος Μισινέζης της IT-Advisor μας ενημερώνει και μας συμβουλεύει για το backup των αρχείων μιας επιχείρησης

Backup των αρχείων μιας επιχείρησης! Πόσο ασφαλή είναι? Τι πρέπει να κάνει μια επιχείρηση για να ξεγνοιαστεί από το άγχος της ακεραιότητας τους?

Το vreslarisa.gr συζήτησε με την IT Advisor το θέμα του backup των δεδομένων σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.


Ποιά είναι η τρέχουσα κατάσταση στις επιχειρήσεις?
Η διαμόρφωση αντιγράφων ασφαλείας συντελείται κατά συντριπτική πλειοψηφία σε τοπικό επίπεδο, στην έδρα της επιχείρησης και μόνο. Το 99% των εγχώριων επιχειρήσεων (ατομικών ή εταιρικών σχημάτων) δεν διαθέτει μηχανισμό λήψης, αλλά και σαφείς διαδικασίες τήρησης και διαφύλαξης αντιγράφων ασφαλείας σε εφεδρικά cloud storages (αποθηκευτικά νέφη , «σύννεφο»).

Share

Περισσότερα...

Ο Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος κ. Θωμάς Ρετσιάνης απαντάει στις ερωτήσεις μας για γυναικολογικά θέματα υγείας

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το ιατρείο του Μαιευτήρα-Χειρουργού Γυναικολόγου κ. Θωμά Ρετσιάνη (Παναγούλη 18) και ο κ. Θωμάς Ρετσιάνης απάντησε στις ερωτήσεις μας για γυναικολογικά θέματα υγείας.

Ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για την πρώτη επίσκεψη στο γυναικολόγο;
Η πρώτη επίσκεψη μιας γυναίκας στο γυναικολόγο, μπορεί να είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα, χωρίς απαραιτήτως να υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Το ιδανικό θα ήταν  να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της σεξουαλικής ζωής της γυναίκας,οπότε μιλάμε για μια ηλικία συνήθως πριν τα 18 έτη. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο ιστορικό, τόσο το ατομικό, όσο και το οικογενειακό,συζητάμε για θέματα που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση, τις γόνιμες ημέρες, τους τρόπους αντισύλληψης και την αποτελεσματικότητά τους, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τους τρόπους πρόληψης, καθώς και θέματα διατροφής, ελέγχου του σωματικού βάρους και άσκησης. Φυσικά, ελέγχεται εαν έχει γίνει εμβολιασμός έναντι του ιου των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV και προχωρούμε στον εμβολιασμό στην περίπτωση που δε διενεργήθηκε νωρίτερα. Οι περιπτώσεις που θα χρειαστεί νωρίτερα εξέταση, αφορούν σε ένα ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων, με τις οποίες ασχολείται ο κλάδος της παιδικής και εφηβικής γυναικολογίας.

Share

Περισσότερα...

Ο Νίκος Καλτσής απαντάει στα ερωτήματα μας για το ποδήλατο!

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το κατάστημα Βισβίκης Ποδήλατα και ο Νίκος Καλτσής απάντησε στις ερωτήσεις που όλοι μας θα θέλαμε να κάνουμε σε έναν ειδικό του ποδηλάτου.

Είναι απαραίτητη η τεχνική συντήρηση του ποδηλάτου μας και κάθε πότε πρέπει να γίνεται?
Το ποδήλατο είναι ένα μηχάνημα ή εργαλείο!!!!!!! Φυσικά η σωστή και τακτική συντήρηση συμβάλει στην καλύτερη και μακροχρόνια ζωή του!!!! Αυτό που λέω συνήθως είναι "με την παραμικρή δυσλειτουργία, το φέρνετε για έλεγχο"!! Όσο συχνότερα το πλένουμε, το λιπαίνουμε και το ρυθμίζουμε, τόσο καλύτερα θα δουλεύει και θα ζει για εμάς!!!!!!!!

Share

Περισσότερα...

Ο Ορθοπεδικός Χειρουργός κ. Αθανάσιος Δράκος απαντάει στις ερωτήσεις μας για μια από τις συχνότερες αιτίες πόνου της άρθρωσης του ώμου

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το ιατρείο του Ορθοπεδικού Χειρουργού κ. Αθανάσιου Δράκου (Ασκληπιού 31) και ο κ. Δράκος απάντησε στις ερωτήσεις για μια από τις συχνότερες αιτίες πόνου της άρθρωσης του ώμου.

Ρήξη του τενόντιου πετάλου των στροφέων μυών του ώμου

- Τι είναι το τενόντιο πέταλο;

Το στροφικό (τενόντιο) πέταλο του ώμου είναι η τενόντια απόληξη(άκρη) τεσσάρων μυών που συνδυάζονται για να σχηματίσουν ένα ''πέταλο''  γύρω από το άνω άκρο του οστού του βραχιονίου στην περιοχή του ώμου.. Οι τέσσερεις αυτοί μύες – ο υπερακάνθιος, ο υπακάνθιος, ο υποπλάτιος, και ο ελάσσων στρογγύλος – εκφύονται από την ωμοπλάτη και όλοι μαζί ενώνονται για να σχηματίσουν ένα κοινό τένοντα με τη μορφή πετάλου που καταφύεται στο  βραχιόνιο οστούν..
Το στροφικό πέταλο συμμετέχει στην ανύψωση και περιστροφή του άνω άκρου μας καθώς και στη σταθεροποίηση της κεφαλής του βραχιονίου εντός της άρθρωσης του ώμου.

Share

Περισσότερα...

Ο Παναγιώτης Τσαμαδός απαντάει στα ερωτήματα μας για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το κατάστημα QueenEcigs (Μ. Αλεξάνδρου 18) και ο Παναγιώτης Τσαμαδός απάντησε στις ερωτήσεις που όλοι μας θα θέλαμε να κάνουμε για το ηλεκτρονικό τσιγάρο.


Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι πιο υγιεινό από το κανονικό τσιγάρο?
ΑΠ. Σαφέστατα, το μόνο αρνητικό συστατικό που περιέχεται στο Η/Τ είναι η νικοτίνη, ενώ παράλληλα είναι απαλλαγμένο από πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα και όλα τα αρνητικά συστατικά που προέρχονται στο κανονικό τσιγάρο από την καύση του χαρτιού. Σύμφωνα με έρευενες το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι έως και 95% πιο υγιεινό από το κανονικό.

Ποια είναι τα συστατικά των υγρών αναπλήρωσης?
Απ. Τα υγρά αναπλήρωσης αποτελούνται κυρίως από φυτικά συστατικά όπως, φυτική γλυκερίνη, απιονισμένο νερό, αρωματικές ύλες.

Share

Περισσότερα...

Είστε εδώ: