vreslarisa.gr

                   

Ο Άρης Οντούλης μας ενημερώνει επί των χρηματοοικονομικών θεμάτων και μας εξηγεί πως μια επιχείρηση μπορεί να αξιοποιήσει τις σύγχρονες μεθόδους ανάπτυξης

- Πείτε μας μερικά λόγια για εσάς ή για την επιχείρηση σας
Ο Ισολογισμός είναι ένα κέντρο παροχής υπηρεσιών για επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες. Διαχειριζόμαστε λογιστικά-φοροτεχνικά ζητήματα, επιδοτήσεις-χρηματοδοτήσεις και παρέχουμε συμβουλευτική σε κάθε οικονομικό ζήτημα που προκύπτει, με συστηματική προσέγγιση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτός ήταν και ο στόχος μας από την αρχή της ύπαρξης του Ισολογισμού και σε αυτό προσπαθούμε να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι.

- Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;
Το όραμα μας είναι συγκεκριμένο και σαφές, οπότε το μελλοντικά μας σχέδια, στρέφονται στο να εξυπηρετηθούν περισσότερες επιχειρήσεις, τόσο γεωγραφικά, όσο και με νέες υπηρεσίες, όπως  τα επιχειρηματικά σχέδια-έρευνας αγοράς, ιδιωτική ασφάλιση και την διαφήμιση-προώθηση της επιχείρησης.


- Γιατί τον Ισολογισμό ανάμεσα σε τόσα λογιστικά γραφεία, συμβούλους κλπ;
Γιατί ο Ισολογισμός έχει την γνώση και εμπειρία που χρειάζεται για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της λογιστικής και της συμβουλευτικής. Αυτό σημαίνει ότι σε κάποιον δεν θα του υποδειχθεί απλά τι να κάνει στην επιχείρηση του, αλλά πώς θα το κάνει, πώς θα μετρήσει κατά πόσο επιτεύχθηκε ο στόχος που τέθηκε, θα καθοδηγηθεί  για να προστατέψει το εισόδημα του. Αυτές οι ανάγκες μέχρι στιγμής, εξυπηρετούνται από διαφορετικά επαγγέλματα με αποτέλεσμα η  επικοινωνία να καθίσταται δύσκολη και αργή. Ο Ισολογισμός είναι εδώ προκειμένου να διαχειριστεί τη συνολική οικονομική διαχείριση της επιχείρησης και όχι κάποιο μεμονωμένο τμήμα της.

- Όλα αυτά υπό τη στέγη ενός οργανισμού;
Οι υπηρεσίες του Ισολογισμού είναι οικονομικές και απευθύνονται στην ορθολογική διοίκηση –management των επιχειρήσεων ή των νοικοκυριών, ώστε να προτείνονται  εμπεριστατωμένες  παρεμβάσεις όπου χρειάζεται.
Λόγω του γεγονότος ότι ο Ισολογισμός ασχολείται με ένα ευρύ φάσμα project είναι λογικό πως υπάρχουν στενές συνεργασίες με άλλες ειδικότητες οι οποίες  είναι καίριες.  Π.χ., τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, συχνά χρήζουν μελέτης από πολιτικό μηχανικό, ή για την χρηματοδότηση μιας πρότασης μπορεί να χρειαστεί εξωτερική χρηματοδότηση όπου ο Ισολογισμός διευκολύνει την γρήγορη και άμεση εξασφάλιση της. Με λίγα λόγια, ο Ισολογισμός είναι εδώ και διαθέτει ένα πλήρες οργανωμένο δίκτυο για όποιες ανάγκες μπορεί να προκύψουν.

- Η λογιστική λέτε ότι διαφέρει σε σας. Πώς διαφέρει; Σε ποια σημεία;
Η λογιστική όπως την ξέρουμε σήμερα, είναι φορολογική λογιστική, μια διαδικασία ρουτίνας, χωρίς μελέτη και μέτρηση.
Η επιχείρηση που συνεργάζεται με τον Ισολογισμό, θεσπίζει στόχους, πάνω στον οποίο γίνεται ένας φορολογικός προγραμματισμός, με ανάλυση κέντρων κόστους, μέτρηση της πιθανής  απόκλισης από τον στόχο κατά τακτά διαστήματα και παράλληλα η διερεύνηση της δυνατότητας εκμετάλλευσης όποιας φορολογικής ελάφρυνσης.
Τέλος, το πιο σημαντικό από όλα είναι πως η επιχείρηση είναι σε θέση να διαθέτει πραγματικά και ενημερωμένα στοιχεία όπου ο επιχειρηματίας μπορεί να καταλάβει τη σημαντικότητα του κάθε προϊόντος ή υπηρεσίας που προωθεί αλλά και την αποδοτικότητά της επιχείρησης του σύνολο.

- Οι επιδοτήσεις πώς συνδυάζονται με την λογιστική;
Μια επιδότηση, μπορεί με την βοήθεια ενός συμβούλου να έρθει στο επιχειρηματικό ταμείο και να βοηθήσει την επιχείρηση που την λαμβάνει.
Ο Ισολογισμός πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, αξιοποιώντας την σύνδεση λογιστικής και των επενδυτικών εργαλείων όπως πχ το ΕΣΠΑ. Όλα τα επενδυτικά προγράμματα απαιτούν φορολογικά στοιχεία τα οποία συντάσσονται με βάση την λογιστική.
Ο επιχειρηματίας ασχολείται με το επιχειρείν, με βάση τις προτάσεις του συμβούλου και ο λογιστής τις αποτυπώνει. Όταν η λογιστική και η συμβουλευτική συναντιούνται στο ίδιο πρόσωπο δεν τίθενται προβλήματα επικοινωνίας και το μόνο κανάλι επικοινωνίας που υφίσταται είναι με τον επιχειρηματία.
 Οπότε τα περιθώρια λάθους, καθυστέρησης και παρερμηνειών, ελαχιστοποιούνται, επιτυγχάνοντας ταχύτερη άντληση της χρηματοδότησης, με μεγαλύτερο ποσοστό απορρόφησης κονδυλίων.

- Οπότε αυτή η “premium” αντιμετώπιση, η συνδυασμένη υπηρεσία που παρέχει ο Ισολογισμός, είναι ακριβή και απευθύνεται μόνο σε μεγάλες επιχειρήσεις;
Όχι. Ο Ισολογισμός δεν έχει σαν στόχο τον αποκλεισμό ορισμένων επιχειρήσεων από τις υπηρεσίες του. Η μικρή επιχείρηση θέλουμε να αναπτυχθεί με τον ίδιο υγιή και αειφόρο τρόπο που η μεγάλη επιχείρηση θα κάνει το δικό της επενδυτικό πλάνο. Οπότε οι υπηρεσίες μας, δεν απευθύνονται σε λίγους και δεν κοστολογούνται για λίγους. Το ίδιο πιστεύουμε και για τον φορολογούμενο πολίτη. Δεν παρέχουμε κάποια υπηρεσία “premium”, αλλά μια υπηρεσία πρώτης ανάγκης.

- Ωραία, που μπορεί κανείς να σας βρει για θέματα που τον αφορούν;
Το τηλέφωνο και φαξ μας είναι το 2410 25 98 96. Η έδρα μας βρίσκεται στην Λάρισα επί της οδού Παπακυριαζή 31-33 στον τρίτο όροφο. Φυσικά και θα μας βρείτε και στο διαδίκτυο, στην σελίδα μας www.isologismo.gr όπου μπορείτε να αφήσετε το μήνυμά σας, να επικοινωνήσετε μαζί μας άμεσα με το chat που λειτουργεί σε ώρες εργασίας, στα κοινωνικά δίκτυα και φυσικά στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Share
Είστε εδώ: