Να σημειωθεί ότι ο κ.Τερζούδης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, κ.Ανδρέα Ανδριτσόπουλο, έδωσαν το “παρών” κατά την έναρξη των εργασιών, στη συμβολή των πεζοδρόμων Παπαναστασίου & Βενιζέλου.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως το περιέγραψε αδρά ο κ.Τερζούδης, αρχικά θα ολοκληρωθούν οι εργασίες τοποθέτησης περίφραξης, για την ασφάλεια εκτέλεσης των εργασιών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι εργασίες για την κατεδάφιση των έξι κτισμάτων (για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νομικές ενέργειες) - διαδικασία που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα, ανάλογα και με τις συνθήκες που θα επικρατούν.
Το προηγούμενο διάστημα, από τις Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες και διαδικασίες εγκρίσεων από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες για την απελευθέρωση αρχικά τμήματος του εν λόγω ΚΧ, προκειμένου να μπορέσει το Α’ Αρχαίο Θέατρο να «ανασάνει» ακόμη περισσότερο. Να σημειωθεί ότι με το πέρας των εργασιών κατεδάφισης, θα γίνει προσωρινή αποκατάσταση του χώρου, ενώ σε επόμενη χρονική στιγμή αναμένεται να ακολουθήσει μελέτη για την τελική διαμόρφωσή του.







