Μόλις το ταξί έφτασε στο ύψος του αναχώματος στη Νέα Σμύρνη ο ένας δράστης έπιασε τον οδηγό από το λαιμό και απειλώντας τη ζωή του άρπαξαν τα χρήματα από την τσέπη του και τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δυο άτομα νεαρής ηλικίας, πιθανότατα Ρομά. Ο οδηγός σε κατάσταση σοκ ειδοποίησε την αστυνομία η οποία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών.
Και νέα ληστεία πριν από λίγες μέρες με την απειλή μαχαιριού
Ο πρόεδρος του σωματείου ιδιοκτητών ταξί Λάρισας Ν. Πιπερίδης μιλώντας στην ΕΡΤ επιβεβαίωσε το γεγονός ενώ ανέφερε πως πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη συνάδελφος τους έπεσε θύμα ληστείας από αγνώστους που τον απείλησαν με μαχαίρι.
Με αφορμή τη ληστεία το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Λάρισας, με ανακοίνωση του εκφράζει την έντονη αγανάκτηση και τη βαθιά ανησυχία του και ζητά μέτρα από την Αστυνομία και τον Δήμο Λαρισαίων.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:
“Δυστυχώς, το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα απλό συμβάν. Το γεγονός ότι σημειώθηκε επίθεση με σωματική βία σε επαγγελματία οδηγό προκαλεί εύλογο προβληματισμό. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί επανειλημμένα περιστατικά φθορών και σπασιμάτων σε σταθμευμένα οχήματα ταξί, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω το αίσθημα ανασφάλειας στον κλάδο μας .
Ως επαγγελματίες και ως κλάδος, θέλουμε και θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους συμπολίτες μας γρήγορα, υπεύθυνα και με ασφάλεια. Όμως απαιτούμε και το αυτονόητο: να μπορούμε να επιστρέφουμε στα σπίτια μας και στις οικογένειές μας σώοι και αβλαβείς”.
Οι ιδιοκτήτες ταξί Λάρισας, σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, ζητούν από την Ελληνική Αστυνομία, να ενισχύσει άμεσα τις περιπολίες σε περιοχές όπου έχει παρατηρηθεί αυξημένη παραβατικότητα, ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Παράλληλα καλούν τον Δήμο, να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση στην ενίσχυση του απαραίτητου ηλεκτροφωτισμού, καθώς , όπως αναφέρουν, υπάρχουν περιοχές και συνοικίες που είναι κυριολεκτικά βυθισμένες στο σκοτάδι, γεγονός που ευνοεί την παραβατικότητα.
“Ως Σωματείο, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δυναμικά και με κάθε νόμιμο τρόπο το δικαίωμά μας στην ασφάλεια και την αξιοπρέπεια”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή
www.ertnews.gr
Φωτό:(ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)




