«Βράζουν» από κρούσματα τα σχολεία της Λάρισας - 40 τάξεις σήμερα κλειστές

«Βράζουν» από κρούσματα τα σχολεία της Λάρισας - 40 τάξεις σήμερα κλειστές

«Βράζει» από κρούσματα η σχολική κοινότητα της Π.Ε. Λάρισας, καθώς από τα 10 τμήματα που παρέμειναν κλειστά την Παρασκευή στην πρωτοβάθμια και τα 11 στη δευτεροβάθμια, σήμερα Δευτέρα έχουμε 18 και 20 αντίστοιχα, ενώ μόνο στη Γιάννουλη, καταγράφηκαν 20 κρούσματα σε μαθητές.

Αυτός είναι και ο λόγος που Σαββατοκύριακο κι ενώ είναι συνήθως μειωμένος ο αριθμός των τεστ, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την Π.Ε. Λάρισας, 57 κρούσματα το Σάββατο και 60 την Κυριακή.

Ποιά σχολεία έκλεισαν στην ΠΕ Λάρισας
Συγκεκριμένα κλειστά είναι σήμερα λόγω κρουσμάτων:

το 2ο νηπιαγωγείο Ελασσόνας, η Γ1 τάξη του 33ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, τμήματα του 7ου ΓΕΛ Λάρισας, η Β2, Β1 και Γ2 τάξη του 4ου δημοτικού σχολείου Τυρνάβου, το 7ο νηπιαγωγείο Τυρνάβου, η Α1 και Α2 τάξεις του Γυμνασίου Φαλάνης, η Γ3 τάξη του 14ου Γενικού ημερήσιου Λυκείου Λάρισας, η Δ τάξη του δημ. Σχολείου Τσαριτσάνης, η ΣΤ1 τάξη του 1ου δημ. Σχολείου Γιάννουλης, η ΣΤ1 και ΣΤ2 τάξεις του 23ου δημ. Σχολείου Λάρισας, η Γ1 τάξη του 3ου Γυμνασίου Λάρισας, η Δ1 τάξη του 3ου δημοτικού σχολείου Φαρσάλων, η Γ4 τάξη του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, η Γ2 τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Λάρισας, η Β-ΜΗΧ 3 τάξη του 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Λάρισας, η Ε τάξη του δημ. Σχολείου Καρυάς Ελασσόνας, Λυκειακές τάξεις προσφύγων στο Γυμνάσιο Κοιλάδας Λάρισας, οι ΔΥΕΠ τάξεις στο 26ο δημ. Σχολείο Λάρισας, η Γ6 τάξη του 7ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Λάρισας, οι Α1 και Ε1 του 7ου δημ. Σχολείου Τυρνάβου, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο και Γυμνάσιο Λάρισας, οι Α1 και Α2 τάξεις του 2ου ημερήσιου ΕΠΑΛ Λάρισας, η Β2 τάξη του Γυμνασίου Φαλάνης, η Β2 τάξη του 13ου Γυμνασίου Λάρισας και το 14ο Γυμνάσιο Λάρισας.

Σε όλες αυτές τις αίθουσες γίνεται απολύμανση ανέφερε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κ. Γ.  Δοδοντσάκης

Αθρόα πρσοέλευση εκπαιδευτικών για τεστ χθες στη Σκεπαστή της Νεάπολης
Ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων δείχνει πλέον ότι υπάρχει ενδοσχολική διασπορά γεγονός που προβληματίζει τους αρμοδίους, ενώ χθες Κυριακή είχαμε αθρόα προσέλευση εκπαιδευτικών στη Σκεπαστή της Νεάπολης για τη διενέργεια δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ, καθώς η ανησυχία είναι αυξημένη.

Πρόεδρος ΙΣΛ: Χρειάζονται μέτρα για να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία
Εξάλλου ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος είχε δηλώσει την Παρασκευή στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ότι για να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά θα πρέπει να σπάσουν οι αίθουσες, να προσληφθεί επικουρικό εκπαιδευτικό προσωπικό, να χρησιμοποιηθούν δημόσια κτίρια που είναι κλειστά, να γίνονται συνεχώς τεστ και να προταχθούν στον εμβολιασμό δάσκαλοι και καθηγητές.

Χωρίς επιπλέον πόρους δεν γίνεται να προστατευθεί η εκπαιδευτική κοινότητα κατέληξε ο Ντίνος Γιαννακόπουλος, με δεδομένο ότι είναι πλέον σίγουρο πως η βρετανική μετάλλαξη είναι διαίτερα μεταδοτική σε παιδιά.

Πηγή
www.thessaliatv.gr