Με δόλωμα… χαρτιά υγείας, έκλεψαν 87χρονη στη Σωτηρίτσα

Με δόλωμα… χαρτιά υγείας, έκλεψαν 87χρονη στη Σωτηρίτσα

Σε τρεις συλλήψεις για διάρρηξη προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς στην περιοχή της Σωτηρίτσας.

Όλοι τους Ρομά, ηλικίας 46, 29, και 24 ετών, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφεραν να εισέλθουν σε σπίτι 87χρονης στον παραλιακό οικισμό του Δήμου Αγιάς και να της κλέψουν 30 ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 11 το πρωί κοντά στο πρώην Δημαρχείο Μελιβοίας, όπου στεγάζεται τώρα το γραφείο της Πολεοδομίας. Η γιαγιά καθόταν στην μπροστινή πλευρά της οικίας της, στην αυλή, έχοντας κλειδωμένες τις πόρτες του σπιτιού. Ένας εκ των τριών επιχείρησε να πουλήσει στη γυναίκα χαρτιά υγείας. Αυτή αρνιόταν να αγοράσει κι εκείνος για ένα σχεδόν δεκάλεπτο προσπαθούσε να την πείσει κατεβάζοντας συνεχώς την τιμή. Εν τω μεταξύ, όση ώρα την απασχολούσε, οι άλλοι δύο συνεργοί του κατάφεραν να εισέλθουν στο σπίτι από την πίσω πλευρά σπάζοντας το τζάμι ενός παραθύρου και να πάρουν τα λιγοστά χρήματα που βρήκαν.

Στην προσπάθειά τους, όμως, να φύγουν, γειτόνισσα συγκράτησε χρώμα και τύπο αυτοκινήτου και αμέσως ειδοποίησε το Α.Τ. Αγιάς, αστραπιαία άνδρες του οποίου κινήθηκαν προς την περιοχή του συμβάντος και κατάφεραν στον παραλιακό δρόμο να ακινητοποιήσουν το όχημα και να συλλάβουν τους διαρρήκτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Το δε αυτοκίνητό τους κατασχέθηκε.

ΑΓΙΑ Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Πηγή
www.eleftheria.gr