Δωρεάν εμβολιασμός κατά της γρίπης

Δωρεάν εμβολιασμός κατά της γρίπης

Η αυξημένη νοσηρότητα και θνητότητα από τον ιό της γρίπης έχει επιβάλλει τα τελευταία χρόνια τον μαζικό εμβολιασμό ατόμων υψηλού κινδύνου.

Ο Όμιλος ANIMUS (Γενική Ιδιωτική Κλινική και Πολυιατρείο) προσφέρει στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ εργαστηριακό έλεγχο, συνταγογράφηση του εμβολίου και εμβολιασμό ενηλίκων κατά της εποχικής γρίπης δωρεάν στις ευπαθείς ομάδες.

Ο έλεγχος και ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθούν από 11/10/2019 έως και 11/11/2019, Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 π.μ. – 14:00 με ραντεβού, ενώ υπεύθυνοι συντονισμού της διαδικασίας θα είναι η κα Μαρία Εξάρχου, γενικός Ιατρός και ο κ. Δημήτριος Κολοβός, πνευμονολόγος.

Ο ιός της γρίπης κρίνεται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος για άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ως ομάδες υψηλού κινδύνου ορίζονται: άτομα άνω των 60 ετών, άτομα με άσθμα ή άλλες πνευμονοπάθειες, άτομα με καρδιακή ή άλλη αιμοδυναμική διαταραχή, ανοσοκατεσταλμένοι, έγκυες γυναίκες, λεχωίδες, άτομα που φροντίζουν παιδιά κάτω των 6 μηνών ή άλλα άτομα με υποκείμενο νόσημα, εργαζόμενοι σε χώρους υγείας ή σε κλειστές κοινότητες, άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, νευρολογικά και νευρομυικά νοσήματα, καθώς και άτομα με Δρεπανοκυτταρική αναιμία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο συνταγογράφησης και εμβολιασμού στο ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ANIMUS οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επικοινωνούν με τη Γραμματεία του ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟΥ στο τηλ. 2411 8033 00, καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 - 21:00.

Πηγή
www.eleftheria.gr