Προς ΟΔΚΕ : Ζητείστε συγνώμη από τον Καφφέ

Προς ΟΔΚΕ : Ζητείστε συγνώμη από τον Καφφέ

Το διαβάσαμε κι αυτό, στην απίστευτη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των διαιτητών.

«Η διαδρομή της ΟΔΚΕ μόνο εύσημα μπορεί να αποδώσει σε όλα τα προηγούμενα Διοικητικά της Συμβούλια».     (https://www.odke.gr/index.php?r=article/view&id=312)

Αλήθεια τώρα; Υπάρχει κανείς που έχει μνήμη χρυσόψαρου; Κι αν ισχύει αυτό, μήπως έπρεπε κ. Μπούσια ο τίτλος στην ανακοίνωση της ΟΔΚΕ να είναι «Συγνώμη κ. Καφφέ»

Αλλά αφού αποφάσισε να απονείμει τα εύσημα, γιατί δεν λέει και την αλήθεια ο κ. Μπούσιας; Να βγει ανοιχτά και να πει ότι ο Ηλίας Καφφές συντηρεί μέχρι σήμερα στην ΟΔΚΕ, με τη διαφήμιση της PALAPLAST (η πλέον μακροχρόνια διαφήμιση του βιομηχανικού κολοσσού πλαστικών στα αθλητικά δρώμενα της χώρας). Είναι γνωστή η φιλία του κ. Καφφέ με τους αδελφούς Παλατιανά, οι οποίοι -λόγω αυτής της προσωπικής σχέσης- στηρίζουν ανελλιπώς τη διαιτησία, από το μακρινό 2005, μόλις ανέλαβε την προεδρία της ΟΔΚΕ. Το είχε πει ο κ. Δήμου σε συνέντευξη που είχε δώσει, δεν το έχει πει ποτέ ο νυν πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Αντιθέτως γράφονταν… ανέκδοτα (να πιστέψουμε ότι δεν ήταν καθοδηγούμενα, γιατί είμαστε καλοπροαίρετοι) και παρουσιάσεις των νέων χορηγών, που θα… φούσκωναν με 100.000 ευρώ το ταμείο της ΟΔΚΕ. Αλήθεια, μετά τις συνεντεύξεις, τις παρουσιάσεις, τα όμορφα λόγια, πόσα χρήματα μπήκαν από τους νέους χορηγούς;

Αν διαβάσαμε καλά τους οικονομικούς απολογισμούς της Ομοσπονδίας, μόνο τα 30.000 € της PALAPLAST έχουν εμφανιστεί. Οι υπόλοιποι έκαναν «λεζάντα», αλλά τα χρήματα ή δεν μπήκαν, ή μπορεί να διαβάσαμε λάθος τα νούμερα. Βεβαίως, επειδή είμαστε καλοπροαίρετοι, θα διορθώσουμε το λάθος μας, μόλις μας το υποδείξετε.

Μια και για την PALAPLAST ο λόγος, όταν η διοίκηση Καφφέ έβαζε ακριβώς το διπλάσιο νούμερο στα ταμεία (60.000 €) οι ασκούντες κριτική, που τώρα βρίσκονται στη διοίκηση, θεωρούσαν ότι ήταν λίγα τα χρήματα για τη φανέλα του Έλληνα Διαιτητή Καλαθοσφαίρισης. Τώρα παίρνουν τα μισά και πανηγυρίζουν, δίχως να πουν ένα «ευχαριστώ» στον Ηλία Καφφέ, που δεν λειτούργησε εκδικητικά (φυσικά και ρωτήθηκε από τους φίλους του ιδιοκτήτες της PALAPLAST αν επιθυμεί να συνεχιστεί η χορηγία), ή μια συγνώμη για την αντιπολιτευτική και χωρίς ουσία κριτική.

Διαβάσαμε επίσης στην ανακοίνωση της ΟΔΚΕ πως «… εκεί λοιπόν που άλλοι διέτασσαν, οι Διαιτητές συλλειτουργούσαν και μέσα από παραγωγικά ώριμες διαδικασίες». Αλήθεια ποιοι διέτασσαν; Βασιλακόπουλος, Τσαγγρώνης, Συμεωνίδης, Κορομηλάς, Ζαβλανός, Ταβουλαρέας; Αυτοί ή κάποιος άλλος; Νεφελίμ, ή πρωτοκλασάτοι παράγοντες της ΕΟΚ και της ΚΕΔ;

Αυτοί κ. Μπούσια δεν διόρισαν εν αγνοία σας πληρεξούσιους δικηγόρους τους Δημήτρη Βερβεσό και Κωνσταντίνο Κατσακιώρη, για να καταθέσουν και να συζητήσουν την εν λόγω αίτηση για διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΟΔΚΕ (ρίχνοντας πραξικοπηματικά την εκλεγμένη απ’ τους συνδέσμους διοίκηση του κ. Καφφέ), ενώ δεν είχαν καν τα πληρεξούσια των συνδέσμων διαιτητών;

• Είναι ψέματα ότι στο σεμινάριο της Πάτρας, μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, άρχιζαν να σας πιέζουν να υπογράψετε ότι πριν από 3 μέρες είχατε ορίσει αυτούς τους δικηγόρους; Είναι ψέματα ότι ακόμα και τα ΑΦΜ των συνδέσμων σας ήταν λανθασμένα;

• Είναι ψέματα ότι τους δικηγόρους αυτούς τους διόρισε η ΕΟΚ και μαζί τους μιλούσε μόνο ο κ. Τσαγκρώνης;

• Είναι ψέματα ότι έπρεπε πάση θυσία να πέσει ο κ. Καφφές, επειδή δεν συμφωνούσε να μην παραιτηθούν του δικαιώματος των διαιτητών να διεκδικήσουν την αποζημίωσή τους, τα χρήματα που τους όφειλε η ΕΟΚ; Αυτό δεν ήταν το θέμα, που οδήγησε την Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης σε μετωπική ρήξη με την ΕΟΚ; Οι επιστολές της ΟΔΚΕ για τη διεκδίκηση των οικονομικών οφειλών της ΕΟΚ προς τους διαιτητές ύψους περίπου 2.500.000 ευρώ.

• Είναι ψέματα ότι στη συνέχεια, αλλάζοντας τακτική, πίεσαν απ’ την ΕΟΚ δυο προέδρους να δηλώσουν ότι ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ παρεμβαίνει στα εσωτερικά τους. Στην αρχή υπέγραψαν και οι δυο πρόεδροι στη συνέχεια ο ένας ανακάλεσε. Έμεινε μόνος ο κ. Παντελίδης, ή κι αυτό είναι ψέμα;

• Είναι μήπως ψέματα όλα αυτά κ. Μπούσια; Μα ειπώθηκαν σ’ εκείνη τη Γ.Σ., γενναιότατα απ’ τον κ. Παπαδόπουλο.

Δεν πρέπει να ζητήσετε και μια αληθινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ για όλα όσα κάνατε το 2016; Τώρα, γιατί μετά την πτώση καμία συγνώμη δεν θα είναι αποδεκτή… Ούτε από τον Καφφέ, ούτε από κανέναν μας, κυρίως όμως από την κοινή μπασκετική γνώμη.

Κάνετε (δίχως να ονοματίζετε) αναφορά στον κ. Θεόφιλο Παπαδόπουλο, ο οποίος εκτός από εξαίρετος νομικός είναι και… παλικάρι. Τον θυμάμαι από την ομιλία του στη Γ.Σ. της ΟΔΚΕ, που δεν δίστασε να πει την αλήθεια για τον Ηλία Καφφέ.

Τότε που είπε ότι κανένας διαιτητής δεν είχε κόντρα με τον Καφφέ και μάλιστα ότι ο ίδιος ο τότε πρόεδρος της ΟΔΚΕ τους έλεγε να συνταχτούν με την ΕΟΚ και τις επιθυμίες της, αν θέλουν να ξαναπαίξουν διαιτητές. Και πράγματι αυτό έγινε. Όσοι ακολούθησαν μέχρι τέλους τον κ. Καφφέ, στον αγώνα του κόντρα στη διαφθορά, δεν ξανάπαιξαν.

Ξεχάσατε μήπως κ. Μπούσια τις καταγγελίες του κ. Καφφέ στον Αθλητικό Εισαγγελέα για τα SMS μελών της ΚΕΔ στους διαιτητές συγκεκριμένου αγώνα. Αλλά ήταν πολύ μόνος τότε στη Γ.Σ. ο κ. Παπαδόπουλος, τη σφραγίδα του οποίου πιστεύω ότι έχει η ανακοίνωσή σας.

Αναφέρεται στην ανακοίνωση πως «… οι συνάδελφοι Ηλίας Καφφές, Παναγιώτης Αρβανιτίδης, Νίκος Ιωάννου, Μιχάλης Μαχαιριανάκης, Χρήστος Ασλανίδης, Λευτέρης Ντίνος, δεν αποτέλεσαν ξένο σώμα για την ΟΔΚΕ ούτε για τους συνδέσμους τους. Παραμένουν μέλη των Συνδέσμων τους και τμήμα της ιστορίας της ΟΔΚΕ. Η αντίθεση δεν κατέλυσε φιλίες και σχέσεις που γαλουχήθηκαν στο παρελθόν και μέσα από κοινούς αγώνες. Εμείς ξέρουμε να αξιολογούμε τις πορείες, τις διαδρομές και την ιστορία καθενός και δεν ξεχνούμε κανέναν. Προς στενοχώρια τινών, είμαστε μια οικογένεια με αντιθέσεις, αντιπαραθέσεις αλλά όχι λυκοφιλίες».

Θα μου επιτρέψετε να έχω αντίθετη άποψη. Αν πιστεύετε αυτά που γράφετε κι είστε ακόμα… φίλοι και οικογένεια, γιατί οι συνεργάτες του κ. Καφφέ δεν αξιοποιήθηκαν καθόλου μέχρι σήμερα; Δεν σας κάνουν εσάς και στην ΚΕΔ ούτε για παρατηρητές, ούτε για κομισάριοι; Τον κ. Ιωάννου δεν τον παρέπεμψαν για διαγραφή, μέλη της… οικογένειας;

Μήπως άλλα γεγονότα έχετε υπ’ όψιν σας κι αναδιπλώνεστε; Μήπως κ. Μπούσια ο Ηλίας Καφφές έχει στα χέρια του όλες τις καταθέσεις των Προέδρων στον Εισαγγελέα, που τον δικαιώνουν σε όσα αληθή έλεγε τότε κι αποδεικνύουν ότι εσείς καταθέσατε ενόρκως «ψευδώς» (μήπως λέω), κάτι που δεν αποτελεί μόνο ηθικό ολίσθημα, αλλά έχει και συνέπειες; Ελπίζω όχι.

Βλέπετε, τώρα που το… κουκούλι της ΕΟΚ σπάει, αρχίζει ο μοναχικός δρόμος καθενός. Νομίζω κ. Μπούσια μια αληθινή ΣΥΓΓΝΩΜΗ, εσείς τουλάχιστον δημόσια πρέπει να ζητήσετε, από την… οικογένεια και τους φίλους σας. Σήμερα, γιατί αύριο, μετά τις αλλαγές στην ΕΟΚ, δεν ξέρω αν θα γίνει αποδεκτή.

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που γράφηκαν αυτά , υπάρχει άλλωστε και το βίντεο της ομιλίας του κ. Παπαδόπουλου (https://www.youtube.com/watch?v=3bOMpy52c0k)  και η τοποθέτηση του πρώην διεθνή Διαιτητή κι επίτιμου Προέδρου της ΟΔΚΕ, Κώστα Δήμου, και του πρώην Διαιτητή στην Α1 και Προέδρου των Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Νομού Λάρισας, Απόστολου Νικολούλη. (http://www.vreslarisa.gr/material/kaffes-ilias.pdf) Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης…

Κείμενο στο ebasket: Γιώργος Κογκαλίδης