vreslarisa.gr

                   

Ο Tattoo Artist Σάκης Μανάφας απαντάει στα ερωτήματα μας για τα tattoo!

To vreslarisa.gr επισκέφτηκε το Sakis MJ Tattoo Studio και ο Σάκης Μανάφας απάντησε στις ερωτήσεις που όλοι μας θα θέλαμε να κάνουμε σε έναν Tattoo Artist.

Αν κάνω τατουάζ θα μπορώ να δώσω αίμα;
Το τατουάζ δεν επηρεάζει το αίμα του ανθρώπου. Σύμφωνα με τις Μονάδες Λήψης Αίματος, αφού το «χτυπήσεις», τους πρώτους έξι μήνες, καλό είναι να μη δώσεις αίμα, γιατί και το τατουάζ δεν παύει να είναι (στην αρχή) μία ανοιχτή πληγή. Μετά το πέρας των έξι μηνών, μπορείτε άφοβα να προβείτε σε αιμοδοσία. Αυτό γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους, αφού δεν μπορούν να γνωρίζουν κατά πόσο φρόντιζες και προστάτευες το τατουάζ σου έως ότου επουλωθεί.Πότε είναι η καλύτερη εποχή να κάνω tattoo;
Η καλύτερη περίοδος για να κάνετε το tattoo σας είναι από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο. Κι αυτό γιατί πρέπει να αποφύγετε ήλιο, θάλασσα, πισίνα για 2 εβδομάδες. Προτιμάται από τον Οκτώβριο και μετά, γιατί το δέρμα δεν θα είναι ταλαιπωρημένο πια από την ηλιοθεραπεία και ούτε τόσο σκούρο.


Πόσος ασφαλής είναι η διαδικασία δημιουργίας tattoo?
Όλοι οι χώροι στο στούντιo μας είναι καθαροί και όπως πρέπει να είναι κάθε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τηρούμε όλες τις προύποθέσεις, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας. Άλλωστε είμαστε το πρώτο στούντιο τατουάζ στη κεντρικη Ελλάδα που πήρε αδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οι χώροι μας απολυμένονται καθημερινά, οι βελόνες που χρησιμοποιούμε είναι μίας χρήσης και τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε είναι όλα αποστειρωμένα. Αποστειρώνονται σε ειδικούς (ιατρικούς) κλιβάνους. Δεν υπάρχει λοιπόν, κάνένας απολύτως φόβος μόλυνσης. Εδώ πρέπει να σημειωθεί, ότι εμείς οι ίδιοι φροντίζουμε πρωτίστως για τη δική μας υγεία και κατ' επέκταση των πελατών μας.


Αν κάνω tattoo θα μπορώ να κάνω μαγνητική τομογραφία?
Επειδή ορισμένα μελάνια περιέχουν υψηλά επίπεδα του οξειδίου του σιδήρου, υπάρχει το ενδεχόμενο για εμφάνιση μικρών εγκαυμάτων στα σημεία του τατουαζ που προκαλούνται από το μαγνητικό πεδίο κατά τη διάρκεια μιας μαγνητικής τομογραφίας (MRI). Παρόλα αυτά, τα τατουαζ δεν αποτελούν αντένδειξη για μαγνητική τομογραφία, ιδίως αν χρησιμοποιούν μελάνι χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, χρώμιο, κάδμιο,κοβάλτιο και οξειδίο του σιδήρου.


Πότε δεν μπορώ να κάνω tattoo?
Αν έχετε ιστορικό  πηκτικότητας του αίματος.
Αν είστε διαβητικός. Αν πάσχετε απο συγγενή καρδιοπάθεια.
Αν είστε χρήστης ή υπό την επήρεια ουσιών (αλκοόλ,ναρκωτικών).
Αν είστε κάτω απο 18χρονών.


Πονάει κατά τη διάρκεια του tattoo?
Είναι μια βελόνα που τρυπά ασταμάτητα το δέρμα σου, συχνά για αρκετή ώρα. Ας πούμε πως δεν ήταν και η πιο ευχάριστη εμπειρία της ζωής μου.


Ποιό είναι το πιο δημοφιλές είδος tattoo στο Studio SAKIS MJ?
Το θρησκευτικό κυρίως


Πόσες επισκέψεις χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ένα tattoo?
Ο αριθμός των επισκέψεων εξαρτάται από το μέγεθος και τη λεπτομέρεια του σχεδίου


Αλλιώνεται ένα tattoo με το πέρας του χρόνου? Υπάρχει μεγάλη φθορά? Τι πρέπει να προσέχω?
Αν είναι σωστό το χτύπημα στο tattoo με καλή ποιότητα χρωμάτων δεν θα έχει θέμα στον χρόνο, θα πρέπει όμως να γίνεται μια σωστή συντήρηση.


Μερικά λόγια για τον Σάκη Μανάφα και το Tattoo Studio Sakis MJ

Η πορεία κάθε ανθρώπου είναι σίγουρα διαφορετική αλλά πάντα η απαρχή της δείχνει πολλά για το πάθος του. Ο Σάκης, πριν περίπου δέκα χρόνια, ξεκίνησε να ασχολείται με την Αγιογραφία. Θέλοντας, από αγάπη γι'αυτό που κάνει, να αποτυπώνει το ταλέντο του παντού, ακόμη και στο ανθρώπινο δέρμα, φοίτησε την τέχνη του tattoo στην Γερμανία όπου και μεγάλωσε. Από το 2012, ασχολείται επαγγελματικά με την τέχνη του τατουάζ, στο δικό του χώρο, στο κέντρο της Λάρισας.

Το είδος που του αρέσει είναι το Θρησκευτικό και γενικώς προτιμά το μαύρο χρώμα και τις πολλές σκιές. Αν θέλεις να αποτυπώσεις ένα άγαλμα ή μία ιστορική φιγούρα στο σώμα σου, ο Σάκης είναι ο ειδικός. Φυσικά μπορεί να σου "χτυπήσει" όποιο σχέδιο θέλεις, αφού έχει σαν αρχή να μην επεμβαίνει στην αισθητική και την επιθυμία του πελάτη. Το τατουάζ άλλωστε είναι προσωπική υπόθεση.

Μπαίνοντας στον χώρο, σίγουρα θα νιώσεις πολύ άνετα, γιατί υπάρχει πολύ φιλικό κλίμα και διάθεση για αρκετή κουβέντα για να μην νιώσεις ούτε μια στιγμή αμφιβολία γι'αυτό που θα κουβαλάς πάνω σου για μια ζωή.

Ο πιο σωστός τρόπος επικοινωνίας είναι να τα πούμε πρόσωπο με πρόσωπο στον χώρο εργασίας. Μόνο εκεί θα πάρεις την καλύτερη απάντηση. Κάθε σοβαρός tattoo artist που σέβεται τη δουλειά του δε υπάρχει περίπτωση να σου δώσει σαφή απάντηση από απόσταση. Έχεις στείλει ποτέ mail σε οδοντίατρο να του πεις "Θέλω δύο σφραγίσματα";

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια?
Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι η ανάπτυξη συνεργασίας με tattoo studio της Γερμανίας και η υπηρεσία αφαίρεσης tattoo για τους ανθρώπους που για κάποιο λόγο επιθυμούν την απομάκρυνση του από το σώμα τους.

 

Επικοινωνία με το Sakis MJ Tattoo Studio

 

 

Share
Είστε εδώ: