Μυρίζει μπαρούτι στο υπό κατάληψη Χατζηγιάννειο – Αντιδράσεις για εκδήλωση της «Λαρισαίων Κοινόν»

Μυρίζει μπαρούτι στο υπό κατάληψη Χατζηγιάννειο – Αντιδράσεις για εκδήλωση της «Λαρισαίων Κοινόν»

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε από νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της Λάρισας, όπου φαίνεται πως το μεταναστευτικό προκαλεί κόντρες και έριδες.

Ομάδα αντεξουσιαστών προχώρησε σε κατάληψη του κτιριου του Χατζηγιάννειου, με στόχο να ματαιώσει την αποψινή εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν»  που έχει θέμα την παράνομη μετανάστευση, ενώ την ίδια ώρα η παράταξη δηλώνει πως η εκδήλωση θα γίνει και δεν κάνει πίσω, σε μία φούχτα μπαχαλάκηδων, που θέλουν να καταλύσουν τη νομιμόητα στην πόλη.

Η κατάσταση είναι τεταμενη, με την ισχυρή αλλά διακριτική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων περιξ του κτιρίου και σε σχετική απόσταση, ενώ το απόγευμα υπήρξαν και ενισχύσεις με διμοιρία των ΜΑΤ.

Νέες αστυνομικές δυνάμεις λοιπόν βρίσκονται στην Τρίγωνη Πλατεία, καθώς μετά την επιχείρηση στο υπό κατάληψη κτίριο της Ηλιοδώρου, σήμερα το μεσημέρι τέθηκε υπό κατάληψη το Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.Περίπου 30 άτομα βρίσκονται μέσα στο κτίριο, στο χώρο του φουαγιέ και με μήνυμα «Ανοιχτό Χατζηγιάννειο για όλη την κοινωνία» έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στο σημείο μέχρι και την προγραμματισμένη εκδήλωση της παράταξης με σκοπό την ακύρωσή της.

Γύρω στις 3.00 το μεσημέρι πραγματοποίσαν συνέλευση στο χώρο και  εξέδωσαν και ανακοίνωση με την οποία καλούν τους δημοκρατικούς πολίτες της Λάρισας, να έρθουν το απόγευμα και να τους συμπαρασταθούν, ενώ δηλώνουν αποφσισμένοι να μη γίνει η εκδήλωση την οποία χαρακτηρίζουν ρατσιστική και ξενοφοβική. Οι ίδιοι οι καταληψίες αυτοαπακαλούνται αντιφασίστες και αντιφασίστριες και καταλήγουν πως οι υπόλοιπες εκδηλώσεις στο χώρο του Χατζηγιάννειου θα γίνουν κανονικά.

Βαγιούλης: Να εφαρμοστεί η νομιμότητα

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» Κώστας Βαγιούλης μιλώντας το μεσημέρι στο Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας, ανέφερε ότι η εκδήλωση θα γινει και κάλεσε τον κόσμο να βρεθεί στο Χατζηγιάννειο, αλλά και τις αρχές τη πόλης να περιφρουρήσουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, κάλεσε δε τον ειασαγγελέα υπηρεσίας, τη δημοτική αρχή στην οποία ανήκει το Χατζηγιάννειο αλλά και την Αστυνομία να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πηγή
www.thessaliatv.gr